Tuesday, January 18, 2011

Gimbap/Kimbap


Hi Everyone! I would like to share one of my favorite Korean dish that I always eat whenever I visit Korean restaurant, KIMBAP! yay! Aside from being beautifully wrapped in circle shape, kimbap taste good. Not so sweet, just okay with the taste buds...definitely melts inside...(whoa)...absolutely perfect for snack or a meal for lunch or dinner together with your friends and loved ones!

Fast Facts:

Gimbap
or kimbap is a popular Korean dish made from steamed white rice (bap) and various other ingredients, rolled in gim (sheets of dried laver seaweed) and served in bite-size slices.
Gimbap is often eaten during picnics or outdoor events, or as a light lunch, served with danmuji or kimchi. It is similar to the better-known Japanese makisuzhi.

The basic components of gimbap are rice, meat or other protein-rich ingredients, and a large variety of vegetables, pickled, roasted, or fresh. Traditionally, the rice is lightly seasoned with salt and sesame oil/perilla oil. Popular protein ingredients are fisk cakes, imitation crab stick, eggs, and/or seasoned beef rib-eye. Vegetables usually include cucumbers, spinach, carrots, and danmuji (pickled radish). After the gimbap has been rolled and sliced, it is typically served with danmuji.

How to Make Gimbap (Kimbap)
by Jeff Kendal

1. Place a large seaweed sheet on the bamboo mat, shiny side down on a cutting board. Put two or three tablespoons of rice in the center of the seaweed sheet and spread evenly over the seaweed.

2. Spread the rice evenly over the seaweed sheet and leave a 3cm (about one inch) margin at the top of the sheet to seal the roll later.

3. Spread a streak of mayonnaise and wasabi (or other condiment according to taste) across the middle, then add layers of seafood, omlette, and vegetables (carrot, cucumber, etc.) down the center of the rice. You can use many different types of appropriate filling.

4. To roll, fold the seaweed paper (or the bamboo mat - if there is one) so the filling is enclosed in the center of the paper. Roll carefully and slowly, keeping some pressure evenly on the paper (or bamboo mat).

5. Press the mat around the roll for about thirty seconds to shape and compress it, then moisten the margin of seaweed with a cooking brush dipped in water, and seal the roll as tightly as possible.

6. Remove the mat from around the roll. Slice the roll into 2cm slices, using a large, wet, sharp knife. Do not saw, but cut firmly, straight down, thus keeping the original round shape of the gimbap (sushi).

7. Notice that the filling (vegetable, seafood, etc.) is 80% of the roll. The rice is a relatively small amount, about 20%. It means that this is a very well-made, healthy roll of gimbap.


皆さん、こんにちは!私はいつも私は韓国レストラン、KIMBAPアクセスするたびに食べて私の好きな韓国料理の一つを共有したいと思います!イェーイ!別に美しい円の形状、kimbap味良いに包まれてから。甘くはない、単に味蕾でいいが... ...確かに内部融...(おっ)...絶対にスナックやランチやディナー一緒にあなたの友人や愛する人との食事に最適!

概略:

Gimbapまたはkimbapは、GIMを巻き白米(BAP)を、様々な他の成分(海苔のシート)蒸しから一口サイズのスライスでお召し上がりいただけますした人気の韓国料理です。 Gimbapは、多くの場合、またはピクニックや屋外イベント時に食べているdanmujiやキムチを添えて軽いランチとして。これは、よく知られている日本makisuzhiに似ています。

gimbapの基本的なコンポーネントは、米、肉や他の蛋白質が豊富な食材、野菜の多種多様な、ピクルス、ローストや新鮮されます。伝統的に、米は軽く塩とごま油/シソ油で味付けしています。人気のタンパク質成分は、フィスクケーキ、カニスティック、卵、および/または味付けカルビの目です。野菜通常、キュウリは、ホウレンソウ、ニンジン、danmuji(たく)が含まれます。 gimbapはロールバックされた後、スライスし、それは通常danmujiで提供しています。

方法(Kimbap)Gimbapを作成する方法
ジェフケンで

1。まな板の上に、光沢面に竹のマットの上に大規模な海藻シートを配置します。海藻シートの中心部に米2つまたは3つの杯を置いて、海藻に均等に広がる。

2。拡散米海藻シート均等およびそれ以降のロールを密封するシートの上部にある3センチメートル(約1インチ)のマージンを残して。


3。拡散マヨネーズとわさびの縞(または他の調味料味に応じて)、中間全体から魚介類、オムレツのレイヤーを追加して、野菜(にんじん、キュウリ、など)が米の中心部を切ります。あなたが充填適切な多くの異なるタイプを使用することができます。

4。ロールバックするには、海藻紙折り(または竹マット-がある場合)用紙の中心で囲まれて埋めるため。ロール慎重にゆっくりと、紙(または竹マット)に均等にいくつかの圧力を維持。

5。形成し、それを圧縮し、約30秒のロールの周りを押してマットはその後、水に浸漬調理ブラシを使用して海藻のマージンを湿らせて、しっかりと、可能な限りロールを密封してください。

6。ロール世界中からマットを削除します。スライス大きく、ウェット、鋭いナイフを使用して2センチメートルのスライスにロール。道は、見たが、このようにgimbap(寿司)の元の丸い形を維持し、まっすぐに、しっかりとカット。

7。お知らせ充填(野菜、シーフードなど)はロールの80%であることを確認します。コメは、比較的少量の約20%である。これはgimbapの非常にうまく作られている、健全なロールであることを意味します。

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