Tuesday, January 18, 2011

Tempura (天ぷら or 天麩羅)


Tempura, a Japanese dish of seafood or vegetables that has been battered & deep fried.

Tempura Trivia:
In the mid-sixteenth century, tempura was introduced to Japan by early Portuguese missionaries & traders.

The main difference from Western deep-frying is the use of ice water or highly chilled beer, which keeps the batter lightly colored.

Tempura Ingredients:

Seafood: prawn, shrimp, squid, scallop, anago (conger eel, ayu (sweetfish), crab, and a wide variety of fish

Vegetables: bell pepper, kabocha squash, eggplant, carrot, burdock, green beans, sweet potato, yam, potato, renkon (lotus root), shiitake mushroom, pumpkin, mushrooms, bambooshoots & okra.

Tempura Preparation:

Prawn: Remove the head and the shell. Make little cuts on the inside of the curved prawn since they look nicer if their posture is straight.

1. Cut the vegetables in about 1cm thick pieces.

2. You can use whole mushrooms.


Mixtures: Cut various ingredients in small pieces and mix them together, eg. green onion, prawn and carots.


3. Mix Tempura flour with the amount of water described on the package. Do not mix it completely, but leave some small lumps in it.

4. Cover all the ingredients completely with the batter.

5. Mix also the mixtures made of the small cut ingredients with batter, and try to deep fry it together. Don't let them fall apart in all the pieces.

6. Deep fry at 180 degrees celsius. Be careful, and do not use wet ingredients because the water would react strongly with the hot oil, which may harm your skin or eyes.

7. When the Tempura pieces are beautifully golden, take them out, and try to remove as much oil as possible.


Serving & Eating

There are a few different ways to serve Tempura. Here are two of them:

  • Serve the Tempura pieces on a plate, and prepare some bowls with Tempura dipping sauce.
  • Tendon (Tempura Donburi): Put the pieces in Tempura dipping sauce, remove them, and put them on top of cooked rice in a bowl. (One bowl per person)
Michiyo Nakajima says:

Hi everyone, I often eat tempura in Korean-Japanese restaurants and they really taste good! Hodori restaurant is where I usually ate tempura together with my friends & sisters. If you decide to eat there, the serving makes 6, good enough for 3 people. You can go as well to other restaurants and for sure they have ways of cooking and serving tempura. Given recipe above, is a simple way of cooking tempura at home, you can deep fry seafoods or vegetables with the ingredients I mentioned above!

Thank you again! ^^

天ぷら、魚介類や揚げ&虐待されている野菜の日本料理。

天ぷらトリビア:
半ば16世紀では、天ぷらは初期ポルトガルの宣教師&トレーダーによって日本に導入されました。

西洋揚げるからの主な違いは、打者を軽く色保持氷水または非常に冷えたビール、使用することです。

天ぷら材料:

シーフード:穴子テナガエビ、てながえび、イカ、ホタテ、(穴子、鮎(あゆ)、カニ、魚の様々な
野菜:ピーマン、かぼちゃカボチャ、ナス、ニンジン、ゴボウ、インゲン、サツマイモ、山芋、ジャガイモ、レンコン入り(レンコン)、椎茸、カボチャ、きのこ、bambooshoots&オクラ。

天ぷらの準備:

エビは:ヘッドシェルを削除します。その姿勢はまっすぐにされている場合、彼らがよりよいに見えるので、湾曲エビの内側に少しカットを作成します。

1。カット約1cmの厚さの部分に野菜。
2。あなたは全体のキノコを使用することができます。

混合物:小さく切って様々な成分と、例えば一緒に混ぜ合わせる。ネギ、エビ、carots。

3。水の量とミックス天ぷら粉は、パッケージに記載。 、それを完全に混合がいくつかの小さなその中に塊に放置しないでください。
4。打者で完全にカバーすべての成分。
5。また、ミックス打者小さなカット食材を混合物と一緒に揚げるにしてみてください。彼らはすべての部分でバラバラにさせないでください。
6。 180度摂氏で揚げる。と、注意してください水が皮膚や目に害を与えるかもしれない熱い油、と強く反応するため、水分のある材料を使用しないでください。
7。天ぷらの作品は、美しく黄金ている場合、それらを取り出して、できるだけ多くの油として削除してください。

サービング&食べる

天ぷらを提供するいくつかの異なる方法があります。ここではそれらの2つです:

サーブは、プレートの天ぷらの作品、およびいくつかの天ぷらはソースを浸漬してボウル準備をします。
腱は(天ぷら丼):は、それらを削除し、ボウルにご飯の上に入れ、天ぷらつゆの作品を入れてください。 (一人あたり1つのボウル)
道代中島は言う:

こんにちは皆、私はよく韓国の日本料理店で天ぷらを食べ、彼らは本当においしい! Hodoriレストランでは、私は通常友人&妹と一緒に天ぷらを食べたところです。あなたがそこに食べることにした場合、接客が6日に十分な3人のために良いことができます。あなたは、他のレストランにも行くことができることを確認彼らは料理や天ぷらを提供する方法を持っています。上記のようにレシピは、家庭で天ぷらを調理する簡単な方法ですと、油で揚げる魚介類、または私は上記の成分と野菜をすることができます!

ありがとうございました! ^の^

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